Remedial teaching

In mijn praktijk Drijvende Kracht kijk ik samen met kinderen, ouders, en leerkracht naar de problemen waar ze tegen aan lopen en kijken we waar we samen aan kunnen gaan werken.
Ik kan daarbij gebruik maken van diverse methoden.

Ieder kind is uniek, dus elk kind krijgt een op maat gesneden programma. Dit programma stellen we met alle betrokkenen op en wordt ook regelmatig geëvalueerd.
Ik hecht grote waarde aan de samenwerking met het kind, de ouder, de leerkracht en eventuele andere betrokkenen. 
Bij aanmelding volgt er een kosteloos intake gesprek waarin we samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook wordt er samen gekeken waar en wanneer de RT het beste plaats kan vinden.


De Remedial teaching kan, in overleg, ook in combinatie worden gegeven met de muziekwaterbedtherapie.
Door de unieke combinatie van remedial teaching en muziekwaterbedtherapie komt het kind weer in zijn eigen kracht.
Het muziekwaterbed is een ongestabiliseerd waterbed, hieronder bevinden zich geluidsboxen. Hierdoor hoor je niet alleen het geluid, maar je voelt de trilling van de muziek door je lichaam gaan. Je ligt dus als het ware in de muziek. Hierdoor komt er een diepe ontspanning. Opgebouwde frustraties en spanningen kunnen hierdoor verminderen, waardoor het zelfvertrouwen van een kind weer kan groeien en een kind weer kan openstaan voor leerstof. Het kind kan leren weer als iets positiefs gaan zien.