S.P.A. etherische olien

 
 
Aromatherapie mag dan de laatste jaren een steeds grotere vlucht nemen, de wortels liggen al in het oude Egypte. Daar werden balsemachtige stoffen, oliën en kruiden dagelijks gebruikt. Ook voor schoonheidsverzorging. Op talloze hiëroglyfen zijn afbeeldingen te zien van verschillende recepten voor het mengen van etherische oliën. Deze bewezen ook goede diensten bij het genezen van allerlei aandoeningen. 
 
Ook tegenwoordig worden etherische oliën gebruikt voor verschillende doeleinden; voor de gezondheid, voor schoonheid, voor welzijn, in de keuken en in parfums.
 
Na jaren wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapeutische toepassingen stichtte de Franse arts mevrouw M.P. Magonet in 1984 Société Provençale d’Aromatherapie, afgekort S.P.A. Sinds die tijd is S.P.A. gespecialiseerd in het verwerken en ontwikkelen van natuurlijke producten op basis van plantextracten en etherische oliën. Alle producten ondergaan strenge testen en kwaliteitscontroles. Vanzelfsprekend zijn de producten niet op dieren getest.
Citaat van mevrouw Magonet: ‘Door het ontbreken van onnatuurlijke toevoegingen (kleurstoffen, alcohol, oplosmiddelen, geurstoffen, conserveringsmiddelen, minerale oliën, enz) kunnen producten met natuurlijke etherische oliën hun ‘intelligente’ werking uitoefenen: dòòr alle huidlagen dringen en hun specifieke werking uitoefenen’
 
Voor meer info: aromatherapie