zwangerschapsreflexologie

Reflexologie tijdens of na de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Voor de zwangerschapsreflexologie zijn specifieke protocollen geschreven. Het is goed als de klachten verlicht kunnen worden zonder het gebruik van medicijnen. Het lichaam wordt door de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo breed inzetbaar is.

voor meer info over zwangerschapsreflexologie: klik hier

een aantal reacties van zwangere dames die een voetreflexplus massage hebben ondergaan:

Mieke was erg betrokken en gaf een goede uitleg over de inhoud van de opdracht alsmede de massage. Haar zachte aanrakingen stelden me meteen op mijn gemak waardoor ik kon ontspannen. Vooraf was ik wat humeurig maar na de massage was ik ontspannen en rustig. 

 

Het meest opmerkelijke was misschien nog wel dat er niets opmerkelijks was. Ik heb nergens last van gehad en ik heb ‘s avonds niet met een kruik op de bank hoeven liggen in verband met pijn in mijn onderrug. 

 

Tijdens de massage kon ik heerlijk ontspannen. De baby maakte rustige bewegingen in mijn buik. Na de massage voelde mijn lichaam ontspannen en stond ik ‘in het lood’: goed met mijn hakken op de grond en stevig geaard.